Můj první pokus o raw dort. Jahodovo-banánový raw dort. Podle fotek nevypadá asi úplně vábně, jeho hodnoty z hlediska zdravého životního stylu a chuť to ale určitě dožene :-).
Ingredience na korpus:
100 g kešu oříšků natural (namočených na 3 hodiny ve vodě)
100 g mandlí natural (namočených na 3 hodiny ve vodě)
120 g vypeckovaných datlí
Ingredience na spodní náplň:
80 ml vanilkového sójového mléka
180 g datlí bez pecek (namočených na 1 hodinu ve vodě)
1 větší banán
1 lžíce citronové šťávy
Ingredience na vrchní náplň:
200 g jahod
120 ml kokosového oleje
2 lžíce medu
Ovoce do dortu:
2 banány
3 jahody
Postup:
- Kešu oříšky, mandle i datle na náplň slijeme a necháme okapat.
- Ingredience na korpus rozmixujeme a do vyložené dortové formy pečícím papírem o průměru 22 cm natlačíme vzniklou hmotu. Dáme vychladit do ledničky, zatímco budeme pokračovat dále.
- Datle s banánem, sójovým mlékem a citronovou šťávou rozmixujeme do hladkého krému a nalijeme na korpus. Dáme zatuhnout na cca 40 min do mrazáku.
- Po 40 minutách vytáhneme základ z mrazáku a poklademe nakrájenými jahodami a banány na kolečka a dáme znovu chladit.
- Pak už jen rozmixujeme ingredience na druhou náplň - jahody, kokosový olej a med. Z mrazáku opět vytáhneme formu a nalijeme poslední náplň na vrstvu ovoce. Naposledy strčíme do mrazáku a vytáhneme až těsně před servírováním.