O účincích medvědího česneku jsem už psala, když jsem vařila polévku. U té jsem nezůstala a česnek ještě putoval do špaldových bulek, které můžete zdlábnout místo klasického pečiva například v sobotu ráno k míchaným vajíčkům :-).
Ingredience:
220g špaldové mouky
1,5 lžičky kypřícího prášku
1 lžička soli
65 g másla pokojové teploty
50 g nahrubo strouhaného parmazánu
130 ml mléka + lžíce na potření
velká hrst nadrobno nasekaného medvědího česneku
1 žloutek na potření
strouhaný eidam na posypání
Postup:
Troubu předehřejeme na 220 °C. V míse smícháme mouku, kypřící prášek, parmazán a sůl. Dále přidáme máslo, mléko, medvědí česnek a pečlivě promícháme. Takto připravené těsto prohněteme ještě na pomoučeném válu, lehce rozválíme a pomoučeným nožem nařízneme na cca 10 podobných čtverečků (neodkrajujeme). Přeneseme je do pečící nádoby vyložené pečícím papírem, potřeme mlékem smíchaným se žloutkem a posypeme strouhaným eidamem. Pečeme 15-20 minut dozlatova. Jsou výborné ještě teplé, když z nich ven vytéká voňavý parmazán :-).