pondělí 2. května 2016

Višňové brownies

Minulý týden jsme seděli ve vinárně a kamarád mi povídá, že byl v jedné malé cukrárně a dal si tam višňové brownies a že v tu chvíli nevěděl o světě, jen si užíval kus toho dezertu lžičku po lžičce a zažíval úplný foodgasm. No v hlavě mi problesklo, že je musím udělat, že přes to vlak nejede. A tak jsem druhý den nakoupila a už pekla. Zatím jsem s kamarádem od té doby nebyla, takže nevím, jestli to bude stejný foodgasm, každopádně spojení čokolády a kyselých višní nemůže dopadnou jinak než dobře že :-).


Ingredience na formu o velikosti 20 - 30 cm:

200g hořké čokolády
250g másla
170g třtinového cukru
140g špaldové mouky
50g holandského kakaa
200g kompotovaných višní bez pecek
špetka soli
4 vejce

Postup:
  1. Předehřejeme si troubu na 180°C a vyložíme si plech pečícím papírem
  2. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, přidáme máslo a cukr a mícháme, dokud se vše nerozpustí
  3. Jakmile se vše rozpustí, nalijeme čokoládu do větší mísy, necháme ji trošku vychladnout, přidáme všechna vejce, mouku, kakao, višně a zamícháme šlehačem
  4. Takto hotovou směs na brownies nalijeme a rozetřeme  rovnoměrně do pekáčku
  5. Brownies pečeme 35 minut tak, aby byly uvnitř vláčné a vlhké a poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout
  6. Můžeme podávat se šlehačkou, zmrzlinou nebo jen tak :-)
 

Žádné komentáře:

Okomentovat