středa 13. dubna 2016

Špaldové bulky s medvědím česnekem

O účincích medvědího česneku jsem už psala, když jsem vařila polévku. U té jsem nezůstala a česnek ještě putoval do špaldových bulek, které můžete zdlábnout místo klasického pečiva například v sobotu ráno k míchaným vajíčkům :-).


Ingredience:
 
220g špaldové mouky
1,5 lžičky kypřícího prášku
1 lžička soli
65 g másla pokojové teploty
50 g nahrubo strouhaného parmazánu
130 ml mléka + lžíce na potření
velká hrst nadrobno nasekaného medvědího česneku
1 žloutek na potření
strouhaný eidam na posypání

 
Postup:
 
Troubu předehřejeme na 220 °C. V míse smícháme mouku, kypřící prášek, parmazán a sůl. Dále přidáme máslo, mléko, medvědí česnek a pečlivě promícháme. Takto připravené těsto prohněteme ještě na pomoučeném válu, lehce rozválíme a pomoučeným nožem nařízneme na cca 10 podobných čtverečků (neodkrajujeme). Přeneseme je do pečící nádoby vyložené pečícím papírem, potřeme mlékem smíchaným se žloutkem a posypeme strouhaným eidamem. Pečeme 15-20 minut dozlatova. Jsou výborné ještě teplé, když z nich ven vytéká voňavý parmazán :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat