pondělí 25. dubna 2016

Pohanko-kuskusová pizza na několik způsobů

K tomuto receptu mě už nějaký ten pátek zpátky inspirovala Monča Gavlovská http://food-inspire.blogspot.cz/ a já jsem si ho jen trošku upravila a dovolila jsem si ho šoupnout sem mezi své recepty :-). Protože tento recept je naprosto luxusní. Je zdravý, dá se udělat i bezlepkový a můžete použít vše, co máte na pizze rádi a až tak moc nehřešit a chlapi vám to rozhodně neodmítnou i když není základem nabobtnalé těsto z pšeničné mouky :-)
 
Ingredience na těsto:
 
100 g pohankových (nebo ovesných) vloček
60 g celozrnného kuskusu
bílý jogurt
2 lžičky kypřícího prášku
sůl
 
Podle chuti můžeme udělat tvarůžkovou (2 balíky tvarůžek, 1 mascarpone, zelená cibulka a koření červená paprika na dozdobení) nebo třeba tuňákovou (rajský protlak, plechovka tuňáka, čerstvá zelená cibulka nebo červená cibule, 4 vejce a strouhaný sýr) a pro milovníky sladko-slaných chutí například pizza hawai (rajský protlak, dušená šunka, kousky ananasu, strouhaný sýr a posypat provensálským kořením) a spoustu dalších, záleží jen a jen na Vás, na co budete mít zrovna chuť :-).


Postup:
 
V misce smícháme vločky s kuskusem a zalijeme horkou vodou tak, aby se nám směs ponořila, ale aby neplavala zase úplně ve vodě. Necháme nabobtnat, přidáme jogurt, kypřící prášek, sůl a vše smícháme dohromady. Takto vzniklou směs rozprostřeme na formu vyloženou pečícím papírem, naklademe na ni všechny suroviny jako na klasickou pizzu a dáme péct do trouby vyhřáté na 220°C na 15-20 min.  

Žádné komentáře:

Okomentovat