Kurkuma - zlatá bohyně, pozemská bylina Slunce, zlatý prášek první pomoci. Podle dochovaných dokladů se používá kurkuma denně v Indii nejméně 6000 let jako lék, zkrášlovací prostředek, koření při vaření a jako barvivo. Zmínil se o ní i Marko Polo ve svém deníku: „Našel jsem bylinu, která má všechny kvality šafránu, ale je to kořen“. Její síla je vyvážená a má velmi široké spektrum působení. Zvyšuje odolnost a regeneraci organizmu, podporuje imunitu a má vliv i na psychiku, správné tvoření tkání a celkovou regeneraci. Prohlubuje přírodní chuť potravin, není příliš pálivá a je vhodná i pro ty, kteří nemají rádi čili koření, nebo jiné příliš aromatické koření. A udělat si z ní hned po ránu dobře v žaludku dodá sílu i energii :-).
Ingredience:
2 zralé banány
2 velké lžíce oříškového másla
1 lžička mleté kurkumy
špetka mletého pepře
1 lžíce avokádového sirupu
2 hrnky kokosové vody
Postup:
Všechny suroviny rozmixujeme na hladký krém a ihned můžeme podávat, třeba k čoko banánovému muffinu :-).
Žádné komentáře:
Okomentovat