Jaro je tady a lužní lesy voní medvědím česnekem. Medvědí česnek patří mezi významné české detoxikační potraviny. Na 100 g medvědí česnek ukrývá něco kolem 150 mg vitamínu C, má vysoký obsah železa a stejně jako klasický česnek či cibule obsahuje silně antibakteriální allicin, který pomáhá při chřipkách, poruchách trávení, mykózách apod. Myslím, že by byla škoda, ho tam nechat jen tak růst a nevyužít jeho zázračné schopnosti právě v kuchyni :-).
Ingredience na 2 porce:
500 ml kuřecího nebo hovězího vývaru
1 svazek poctivě nasbíraného medvědího česneku
yes hrachové chipsy s mákem
150 ml sójové smetany na vaření
1 vejce
Česnek opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Necháme vařit v připraveném vývaru cca 15 minut. Na chvilku odstavíme a rozmixujeme do hladka ponorným mixérem. Vmícháme vejce, sójovou smetanu na vaření, dozdobíme bezlepkovými hrachovými chipsy Yes a můžeme podávat :-).
Žádné komentáře:
Okomentovat