Proč si nezamlsat bez výčitek a nepochutnat si na čokoládovém dezertu, který je krásně vláčný, hutný a hlavně jednoduchý a rychlý na přípravu a použitelný pro každou příležitost. Dnešní gastronomie pokročila už tak daleko, že se peče úplně ze všeho...květáku, cukety, ale i fazolí. V tomto receptu se objevují fazole a komu toto tajemství nepovíte, zaručuju vám, že to ani náhodou nepozná :-).
Ingredience:
- 1 plechovka červených fazolí
- 50 g celozrnné mouky
- 1 zralý banán nakrájený na kolečka
- 3 lžíce holandského kakaa
- 100 ml kakaového sójového mléka
- 2 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- med nebo jiné sladidlo
- 100 g hořké čokolády rozpuštěné ve vodní lázni
- čerstvé ovoce na dozdobení
- Alpro vanilkový nebo čokoládový pudink
Postup:
Všechny ingredience si smícháme dohromady ve velké míse a rozmixujeme do hladka pomocí tyčového mixéru tak, aby bylo těsto bez hrudek. Těsto přelijeme do pečící formy (pokud nemáte formu s nepřilnavým povrchem, je dobré ji vymazat troškou kokosového oleje) a pečeme při 1800
cca 30 minut. Vychlazené brownies můžeme dozdobit čerstvým ovocem (maliny, jahody, borůvky) a namáčet nebo přelít alpro pudinkem (vanilka, čokoláda).
Žádné komentáře:
Okomentovat