sobota 5. března 2016

Fazolové brownies s čerstvým ovocem

Proč si nezamlsat bez výčitek a nepochutnat si na čokoládovém dezertu, který je krásně vláčný, hutný a hlavně jednoduchý a rychlý na přípravu a použitelný pro každou příležitost. Dnešní gastronomie pokročila už tak daleko, že se peče úplně ze všeho...květáku, cukety, ale i fazolí. V tomto receptu se objevují fazole a komu toto tajemství nepovíte, zaručuju vám, že to ani náhodou nepozná :-). 


Ingredience:
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 50 g celozrnné mouky
  • 1 zralý banán nakrájený na kolečka
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 100 ml kakaového sójového mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • med nebo jiné sladidlo
  • 100 g hořké čokolády rozpuštěné ve vodní lázni
  • čerstvé ovoce na dozdobení
  • Alpro vanilkový nebo čokoládový pudink
Postup:

Všechny ingredience si smícháme dohromady ve velké míse a rozmixujeme do hladka pomocí tyčového mixéru tak, aby bylo těsto bez hrudek. Těsto přelijeme do pečící formy (pokud nemáte formu s nepřilnavým povrchem, je dobré ji vymazat troškou kokosového oleje) a pečeme při 1800 cca 30 minut. Vychlazené brownies  můžeme dozdobit čerstvým ovocem (maliny, jahody, borůvky) a namáčet nebo přelít alpro pudinkem (vanilka, čokoláda).


Žádné komentáře:

Okomentovat